25 Φεβρουαρίου 2020

Banner για το HDA Congress 2019

 Αναζήτηση

Αρχείο: Οκτώβριος 2017
Οκτ
24
2017

3ο Παν. Συνέδριο Κλινικής Διατροφής & Μεταβολισμού και 14ο Παν. Συνέδριο Διατροφής-Διαιτολογίας

Posted by ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΣΠΑΝΟΣ        0 Σχόλια
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΣΠΑΝΟΣ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων Διατροφολόγων και η Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (GrESPEN) με ιδιαίτερη τιμή ανακοινώνουν τη διεξαγωγή του14ουΠανελληνίου Συνεδρίου Διατροφής – Διαιτολογίαςκαι του3ουΠανελληνίου Συνεδρίου Κλινικής Διατροφής&Μεταβολισμού,τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις24 ως 26 Νοεμβρίου 2017, στο«Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

[περισσότερα...]Κατηγορίες: categoryΕπικαιρότητα categoryΕκδηλώσειςΟκτ
12
2017

LLL στην Αθήνα: 02.11.2017 (M21&22)

Posted by ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΣΠΑΝΟΣ        0 Σχόλια
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΣΠΑΝΟΣ

Σε συνέχεια την προσπάθειας της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού για την κατά το δυνατόν ολοκληρωμένη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των εν Ελλάδι επιστημόνων, πραγματοποιείται την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 LLL μετεκπαιδευτικό σεμινάριο στην Αθήνα.


Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του 20ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Λιπιδολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου και σε συνεργασία με την ομώνυμη Εταιρεία, θα πραγματοποιηθεί το εξής σεμινάριο:LLL- Μ.21 και Μ22 (Nutrition in Lipidaemias & Consequences of Diabetes on the Nutritional Status)στις 14:00, στο DIVANI CARAVEL.

Δηλώσεις Συμμετοχής:[email protected]
Πληροφορίες:http://www.grespen.org και στο[email protected]

Κόστος: 20€ (10€ για τα μέλη των GrESPEN ή ΕΕΛΙΑ)

[περισσότερα...]Κατηγορίες: categoryΕπικαιρότητα categoryΕκδηλώσειςΟκτ
09
2017

«nutritionDay 2017»: 9 Νοεμβρίου

Posted by Grespen        0 Σχόλια
Grespen

Οπως ήδη γνωρίζετε, το ερευνητικό πρόγραμμα «Nutrition Day-worldwide” (http://www.nutritionday.org/) αποτελεί μια διεθνή μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία υπό της αιγίδα τηςEuropean Society for Clinical Nutrition and Metabolism(ESPEN), η οποία στοχεύει στη βελτίωση των γνώσεων και της επαγρύπνησης σχετικά με τη νοσοκομειακή δυσθρεψία. Η Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής/Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (GRESPEN), η οποία αποτελεί τον αποκλειστικό αναγνωρισμένο φόρεα τηςESPENστην Ελλάδα, στοχεύει στην κατά το δυνατόν ευρύτερη εφαρμογή τουNutrition Dayworldwideστην Ελλάδα, για την ανάδειξη των προβλημάτων δυσθρεψίας στα Ελληνικά νοσοκομεία.

Δεδομένου ότι η κατάλληλη διατροφική φροντίδα πρέπει να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι μίας αποτελεσματικής και ποιοτικής διαχείρισης ασθενών σε νοσοκομεία και μονάδες φροντίδας, το πρόγραμμα στοχεύει στην αξιολόγηση και ανάδειξη του προβλήματος και κατ’ επέκταση στην ευαισθητοποίηση των νοσοκομειακών διοικήσεων και του ΥπουργείουYγείας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου από τους ασθενείς που νοσηλεύονται σε μία μεμονωμένη κλινική ή και ένα ολόκληρο νοσοκομείο, μία συγκεκριμένη ημέρα κάθε χρόνο, που για τη χρονιά αυτή είναι η 9η Νοεμβρίου. Επιπρόσθετα, συλλέγονται πληροφορίες για το προσωπικό και τον τρόπο λειτουργίας της κάθε κλινικής που συμμετέχει στο πρόγραμμα, καθώς και για το ιστορικό και την έκβαση κάθε ασθενούς που έχει συμφωνήσει να συμμετάσχει στη μελέτη και έχει συμπληρώσει τα σχετικά ερωτηματολόγια.

Μετά την εισαγωγή των στοιχείωνστη βάση δεδομένων του προγράμματος ακολουθεί επεξεργασία τους από την ερευνητική ομάδα και εν συνεχεία συντάσσονται αναφορές για κάθε κλινική και νοσοκομείο ξεχωριστά,με συγκριτικές αναφορές στο σύνολο του δείγματος που συμμετείχε κάθε χρονιά, παγκοσμίως. Οι αναφορές των κλινικών που εσείς είστε υπεύθυνοι θα είναι στη διάθεσή σας, με στόχο την αξιολόγηση της κατάστασης και την ευαισθητοποίηση ενδεχομένως των Προϊσταμένων και των Διοικήσεων των νοσοκομείων σας. Επίσης τα συνολικά αποτελέσματα χρησιμοποιούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην κατάρτιση των προγραμμάτων υγείας της ΕΕ, ενώ στα κέντρα που συμμετέχουν χορηγείται υπό κάποιες προϋποθέσεις, πιστοποιητικό που έχει την αξία ποιοτικού ελέγχου.

Όλα τα απαιτούμενα ερωτηματολόγια, καθώς και η φόρμα συγκατάθεσης είναι μεταφρασμένα στα ελληνικά. Τα ερωτηματολόγια διαφοροποιούνται σε περίπτωση εφαρμογής τους σε Νοσοκομεία, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σε Μονάδες Φροντίδας, ενώ για τους ογκολογικούς ασθενείς υπάρχουν επιπλέον ειδικά ερωτηματολόγια, προκειμένου να συλλεχθούν πιο συγκεκριμένες πληροφορίες. Φέτος όλα τα ερωτηματολόγια (και στα ελληνικά) έχουν αναθεωρηθεί για αυτό θα πρέπει να τα εκτυπώσετε εκ νέου από τους παρακάτω συνδέσμους:

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: http://www.nutritionday.org/cms/front_content.php?idart=400

ΜΕΘ: http://www.nutritionday.org/cms/front_content.php?idart=382

ΜΟΝΑΔΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ: http://www.nutritionday.org/cms/front_content.php?idart=472

Οι συγκεντρωτικές αναφορές για την Ελλάδα είναι αναρτημένες αναλυτικά στην ιστοσελίδα www.grespen.org, στο κομμάτι nutritionDay. Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε να εμπλακείτε στις παραπάνω δράσεις, μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία με την αντίστοιχη συντονίστρια για περαιτέρω διευκρινήσεις και βοήθεια.

Με εκτίμηση,

Δρ. Μερόπη Κοντογιάννη
[email protected]

Υπεύθυνη του
nutritionDay© in hospi
Publishtals

Δρ. Μαρίλυ Πασακιώτου

mpassintens@yahoo.gr

Υπεύθυνη του

nutritionDay© in ICU

Δρ. Καλλιόπη – Άννα Πούλια

[email protected]

Υπεύθυνη του

nutritionDay© in nursing homes

[περισσότερα...]

Capture1.PNG  Capture2.PNG 

Κατηγορίες: categoryΕπικαιρότητα categoryΤύπος / ΜΜΕΕπικοινωνία με την ΕΕΙΔ

Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής Διατροφής

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε ως εξής:

Κανάλια Επικοινωνίας:

Grespen.org on Facebook Grespen.org on Twitter
 
Όνομα  
Email  
Τηλέφωνο  
Θέμα  
Μήνυμα  

Λογότυπο της Ελληνικής Εταιρίας Ιατρικής Διατροφής