31 Μαρτίου 2020

Banner για το HDA Congress 2019

* για να αποκτήσετε πρόσβαση σε σελίδες της περιοχής μελών, είναι απαραίτητη η εγγραφή σας στον ιστότοπο της GrESPEN. Η εγγραφή είναι δωρεάν!

Nutrition Day Partners

Medical University of Vienna logo

ESPEN Logo

AKE Nutrition Logo

Cooperators

European Society of Intensive Care Medicine Logo

Dietitians of Canada Logo

EFAD Logo

WSACS Logo

Nutrition Day

Το ερευνητικό πρόγραμμα "Nutrition Day” worldwide είναι μία μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία που στοχεύει στη βελτίωση των γνώσεων και της επαγρύπνησης σχετικά με τη νοσοκομειακή δυσθρεψία. Δεδομένου ότι η κατάλληλη διατροφική φροντίδα πρέπει να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι μίας ποιοτικής διοίκησης σε νοσοκομεία και μονάδες φροντίδας, που επιθυμούν βελτίωση της έκβασης, το πρόγραμμα στοχεύει στην αξιολόγηση και ανάδειξη του προβλήματος και κατ’ επέκταση στην ευαισθητοποίηση των νοσοκομειακών διοικήσεων και του Υπουργείου Yγείας.

Πρόκειται για ένα "International Cross-sectional audit on Hospital Malnutrition", που από το 2003 διεξάγεται υπό την αιγίδα της ESPEN σε συνεργασία με το European Council, και το οποίο επιτρέπει:

  • να αξιολογήθει η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει η κάθε κλινική, σχετικά με τη θρέψη των ασθενών της,
  • να διακριθούν τα προβλήματα και οι αδυναμίες,
  • να συγκριθούν τα στοιχεία με αυτά άλλων κέντρων και
  • να χρησιμοποιηθεί η εμπειρία των άλλων για να βελτιώση.

Επι πλέον, στα κέντρα που συμμετέχουν θα χορηγείται πιστοποιητικό που θα έχει την αξία ποιοτικού ελέγχου. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου για τους ασθενείς που νοσηλεύονται σε μία μεμονωμένη κλινική ή και ένα ολόκληρο νοσοκομείο, μία συγκεκριμένη ημέρα κάθε χρόνο.

nutrition Day 2016: 10.11.2016

 Το νέο ενημερωτικό για το 2016 μπορείτε να το βρείτε πατώντας στην παρακάτω εικόνα:


 

Επιπρόσθετα συλλέγονται πληροφορίες για το προσωπικό και τον τρόπο λειτουργίας της κάθε κλινικής που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα, καθώς και για το ιστορικό και την έκβαση κάθε ασθενούς που έχει συμφωνήσει να συμμετέχει στη μελέτη και έχει συμπληρώσει τα σχετικά ερωτηματολόγια.

Όλα τα απαιτούμενα ερωτηματολόγια, καθώς και η φόρμα συγκατάθεσης είναι μεταφρασμένα στα ελληνικά και είναι στη διάθεση όποιου θελήσει να συλλέξει πληροφορίες για το πρόγραμμα. Τα ερωτηματολόγια διαφοροποιούνται σε περίπτωση εφαρμογής τους σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Μετά την εισαγωγή των στοιχείων στη βάση δεδομένων του προγράμματος ακολουθεί επεξεργασία τους από την ερευνητική ομάδα του προγράμματος και εν συνεχεία συντάσσονται αναφορές για κάθε κλινική και νοσοκομείο ξεχωριστά με συγκριτικές αναφορές στο σύνολο του δείγματος που συμμετείχε κάθε χρονιά, παγκοσμίως.

Οι αναφορές των κλινικών που είναι στη διάθεσή των συμμετεχόντων, με στόχο την αξιολόγηση της κατάστασης και την ευαισθητοποίηση ενδεχομένως των Προϊσταμένων και των Διοικήσεων των νοσοκομείων σας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα αρμόδια για το Nutrition Day μέλη της GrESPEN: 

Δείτε την αναλυτική καθοδήγηση (step by step guidance)


Επικοινωνία με την ΕΕΙΔ

Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής Διατροφής

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε ως εξής:

Κανάλια Επικοινωνίας:

Grespen.org on Facebook Grespen.org on Twitter
 
Όνομα  
Email  
Τηλέφωνο  
Θέμα  
Μήνυμα  

Λογότυπο της Ελληνικής Εταιρίας Ιατρικής Διατροφής