Πραγματοποίηση του 6ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ιατρικής/Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού

Μοιραστείτε αυτό το Post

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής/Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, από τις 4 έως τις 6 Μάϊου 2023. Το συνέδριο πλαισίωσαν εξαιρετικοί Έλληνες και διεθνείς ομιλητές, με διαλέξεις που κάλυπταν την πλέον επίκαιρη θεματολογία στον τομέα της κλινικής διατροφής. Στο πρόγραμμα του συνεδρίου παρουσιάστηκαν 16 στρογγυλές τράπεζες, 46 ομιλίες, 7 προφορικές ανακοινώσεις, 8 αναρτημένες ανακοινώσεις, 1 πρακτικό σεμινάριο και 2 εκπαιδευτικά σεμινάρια LLL σχετικά με την παροχή διατροφικής υποστήριξης σε γαστρεντερικά νοσήματα και καρκίνο.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός πως το Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής/Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού έπεται του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου, όπου υπεγράφη η Διεθνής Διακήρυξη της Βιέννης για το Ανθρώπινο Δικαίωμα στη Διατροφική Φροντίδα,  πρωτοβουλία που αποτέλεσε έμπνευση για τον τίτλο και την κύρια θεματολογία του συνεδρίου «Η διατροφή είναι ανθρώπινο δικαίωμα». Κύριος στόχος του Συνεδρίου ήταν η αρτιότερη ενημέρωση των Επαγγελματιών Υγείας, σε επίπεδο έρευνας, εκπαίδευσης, αλλά και κλινικής πρακτικής στον τομέα της Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού, καθώς και ο καθορισμός ενός συλλογικού οράματος για την προώθηση των βασικών αρχών εφαρμογής του ανθρώπινου δικαιώματος στη διατροφική φροντίδα σε όλους τους ασθενείς, ανεξαρτήτως του περιβάλλοντος και των συνθηκών.

Η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου ξεκίνησε με την προσφώνηση  του προέδρου της Ελληνικής Εταιρίας Ιατρικής/Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού Δρ. Πασακιώτου Μαρίλυ, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η Πρύτανης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Καθηγήτρια Νικολαΐδου Μάρα, ο Κοσμήτορας του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής, Αναπληρωτής Καθηγητής Γιαννακούρης Νικόλοας, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου,  Δρ. Εξαδάκτυλος Αθανάσιος, ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Καθηγητής Ζαμπέλας Αντώνιος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Αναστασιάδης Κυριάκος, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (ESPEN), Prof. Barazzoni Rocco και ο Πρόεδρος του 6ου Συνεδρίου Ιατρικής/Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού, Αναπληρωτής Καθηγητής Χουρδάκης Μιχάλης.

Καθώς το συνέδριο έφτασε στο τέλος του και εφοδίασε τους συμμετέχοντες με νέες γνώσεις και προοπτικές, οι διοργανωτές θα ήθελαν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους σε όλους τους συμμετέχοντες, ομιλητές, χορηγούς και εθελοντές για την πολύτιμη συμβολή τους στην επιτυχή διεξαγωγή ενός υψηλού επιστημονικού επιπέδου Συνεδρίου.